duminică, 16 iulie 2017

Mituială, mâzdă, rușfet, sfănțuială, șpagă

Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conștiincios, are un nume: MITA. Adica mituială, mâzdă, rușfet, sfănțuială, șpagă. Sau... foloase necuvenite! O sa ma intrebati ce legatura are cu religia... Pai are. Urmariti filmuletul urmator!


E clar ca unu` da si altul primeste? E clar! A recunoscut-o si BOR-ul prin purtatorul de vorbe. Ba mai mult, a recunoscut si nominalizat "actorul" din rolul principal, cel care primeste. Doar ca "sefii" regionali nu vor sa urmareasca filmul, fie el chiar si blurat, ca mai sus. Sa nu-si strice dispozitia "preasfintita" sau pentru ca nu au primit "verde" de la seful cel mare, Preafericitul?

Sa recapitulam. Este dovedit ca un angajat al statului primeste foloase necuvenite, adica mita (anume, o ...UE!). Pai n-ar trebui sa se lase cu o demitere, demisie? Eventual si cel care l-a numit in functie? 
Daca un preot divorteaza (indiferent de motiv, chiar daca nu este din vina lui) este caterisit, dar un calugar depravat poate fi episcop!
Cata marlanie! Sa prostesti toata tara ca esti impotriva "diversitati" si tocmai tu, sa accepti si sa protejezi prelati practicanti de... perversiuni homosexuale!

La Seminar elevii primesc note pentru invatatura sau pentru tehnica suptului? Mai... preaidiotule, daca eram eu parintele acelui tanar, muream strangandu-te de gat! Parintii si-au pus toate sperantele in copilul lor si l-au trimis sa invete, mai preaidiotule, nu sa-ti suga tie madularul. 

Mita, corupere de minori, raport sexual cu minori (n-o sa spui acum ca-i singurul, ca nu te cred!). Nu mai pun la socoteala cati preoti ai nenorocit! Ce meriti pentru asta? Nu gatul, dar meriti ani grei de puscarie si apoi o pancarda-n gat sa aduni bani pentru o manastire, ca la asta va pricepeti! Dar, parca iti vad ranjetul... ai "spate", nu?

Alooo! E vorba de MITA! 
Nu se sesizeaza nimeni?

Niciun comentariu: